Varför tar vi inte hand om miljön mer än vad vi gör?

älska jorden

Jag har den senaste tiden blivit mer och mer intresserad av miljön och hur viktigt det är att vara miljövänlig. Jag slukar i mig allt som finns, men jag har mycket att lära mig där. Och ni ska veta att jag inte är felfri på det området. Men jag skulle vilja kunna göra mer för miljön, så att jorden som vi bor på mår bra. Att ta mitt ansvar.

För när jag tänker på hur vi tar hand om allt annat i vår vardag som tex vår lägenhet/hus, där vi städar och vårdar de saker vi har i den, hur vi tar hand om vår kropp genom mat och träning. Vi sköter om bilen och ger den reparationer och service, vi går till läkaren när vi är sjuk, till tandläkaren när vi har ont i en tand, men när det kommer till den boendeplats, jorden, vi bor på så tänker man inte ett dugg på vad det får för konsekvenser av hur vi lever på den. För just nu slösar vi med jordens resurser, bara för vår egen skull. Vi måste få ut nåt av det vi gör. Vi kan inte göra något där vi måste avstå från något som vi tror oss ha rätt till, vi måste bara HA. Men vad ropar jorden efter för något? Jo, den ropar och ber till oss människor att vi ska hjälpa den att bli frisk. För jag tror att jorden inte vill vara sjuk. Den bad inte att få bli sjuk. Nu väntar jorden för att få gå till en läkare, (vi människor). Jorden vill inte dö. Men vi låter den dö.

När jag läser på olika sidor på nätet ser man hur mycket sjuk jorden är, och inser att vi måste hjälpas åt att göra den frisk. För det kan vi. Det är inte mycket som behövs för att kunna göra något åt det. Det är bara vår själviskhet och okunskap som gör att vi struntar i det. För det är ju lättare att smutsa ner jorden än att se till att allt står rätt till med den. Att den ska bli frisk. Vi måste se till att fiskarna i havet inte dör, att grönsakerna och andra grödor inte är besprutade med gift som vi får i oss i maten, att djuren får äta sin mat utan gift.

Vi kan inte leva som förut om vi vill ha en bra jord att leva på, när vi vet att den är mycket sjuk.  Vi måste lära oss skydda jorden genom att shoppa bättre, tänka på vad vi äter, hur och hur ofta vi reser, hur vi kan leva mer giftfritt i vardagen.

Jag tror också att Gud gav oss ett ansvar här på jorden att ta  hand om det som han givit oss. Gud gav oss inte ett uppdrag att förstöra hans skapelse.

Älskar du dig själv och jorden du bor på? Vad kan du göra för att den ska bli bättre?

Bryr du dig om hur jorden mår?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s