Hållbar livsstil -vegetariskt

Första gången jag är med i Utmaningen Hållbar livsstil. Det finns så mycket att ta upp inom ämnet men jag väljer först och främst att ta upp att äta vegetariskt. Ur miljösynvinkel är det en av de bästa sätten att minska på koldioxidutsläppen. Vi pratade om det i Internationella gruppen i veckan och någon sa att om alla åt vegetarisk mat en dag i veckan skulle det bli mindre utsläpp än vad en miljöbil släpper ut. Men jag vet inte om det stämmer in. På konferensen förra veckan sas det att kött var en av de stora bovarna för klimatet. Så att äta mer vegetariskt är ett klokt val om man vill minska utsläppen, göra jorden en tjänst.

Jag själv skulle vilja äta mer vegetariskt, äter 50-75% vegetariskt. Men ibland blir det snabbmat både till lunch och när man har annat på gång och inte hinner hem och äta. Dessutom är det både nyttigt och gott, samtidigt som det ger mindre koldioxidutsläpp.

Gå in till Helena och läs om utmaningen om Hållbar livsstil.

Annonser

4 reaktioner på ”Hållbar livsstil -vegetariskt

 1. Helena 18 oktober, 2015 / 18:37

  Valet av maten vi äter har verkligen så stor betydelse. Här försöker vi också äta mer klimatsmart. Viltkött motsvarar ungefär en morot i koldioxidutsläpp så det är ett bra alternativ om man vill äta kött. Tack för att du är med och bidrar med ditt inlägg till utmaningen Hållbar livsstil. Det berikar. Kram!

  Gilla

 2. Mias Mix 18 oktober, 2015 / 21:28

  Kul! Jag valde också vegetariskt idag 🙂 Så viktigt att vi tänker på vår miljö!!

  Gilla

 3. Eva Trillian 19 oktober, 2015 / 06:44

  Viktigt vilka val vi gör – och köttätande är, till del, ett vaneätande 🙂 det märks här hemma nu när vi har en vegetarian i hushållet. Det är svårt att tänka recept när man kört på i gamla vanliga spår så länge. Svårt, men nyttigt!

  Gilla

 4. choicesbyannie 19 oktober, 2015 / 08:30

  Ja det där med att äta mer vegetariskt tror jag är viktigt. Här undersöker vi olika bön-rätter för tillfället i ett försök att hitta någon bön-rätt som barnen gillar;) Än så länge har de dissat alla rätter vi försökt med. Men skam den som ger sig;)
  Fin dag önskar jag dig
  Kram
  Annie

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s