Bakdag

Igår när jag var på världens mötesplats och café var det en tjej (svensk) som bakade kringlor. Och de var så vansinnigt goda så jag blev tvungen att göra dessa nu idag. Så först blev det en tur till Storheden och inhandlade lite ingredienser och annat.

Annette hade bakat dem större och de blev jättegoda medan mina blev lite breda, kanske för att de inte fått jäsa så mycket. Men smaken var den samma som hennes. Men nu i efterhand så kanske man inte behöver jäst när man har hjorthornssalt i dem.

Receptet för ca 38 st

200 g smält margarin
4 dl mjölk
1 paket jäst
1 dl socker
1 ägg
1 krm hjorthornssalt
lite salt
mjöl ( här fick jag inte veta direkt hur mycket men hon sa att det skulle släppa från bunken, inte för lös smet och inte för hård)
Jag tog 12 dl mjöl, men det hade kanske räckt med 11,5 dl.
smält smör
vaniljsocker och strösocker
 

Gör så här:
Slå på ugnen ca 200 -225 g
Blanda det smälta margarinet med mjölken, det ska vara fingervarmt. (Smula ner jästen i en bunke)Häll över degspadet och tillsätt sockret, ägget. Blanda. Tillsätt de torra ingredienserna.
Grädda i ca 8-10 minuter beroende på ugnen, på mitten falsen. Pensla på smält smör och pensla över vaniljsocker blandat med socker.
Mycket goda
Kommentera gärna ni som vet det här med jäst i en deg med hjorthornssalt i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s