Julkalender lucka 23 lek

kalender 23

Dan före dan. Här kommer en lek ni kan leka under julaftonen.

Innan gästerna kommer skriver du upp en historia som kanske alla känner igen, eller en gemensam aktivitet som ni brukar göra. beskriv det noggrant. Men hoppa över ord som är verb, adjektiv, substantiv, färdsätt mm.

När alla gäster har kommit och ni har ätit all den goda julmaten, kan du be alla gäster säga ett verb, adjektiv mm beroende på  historien. Observera att de inte känner till vilka ord som ska in. Sedan när du har skrivit in de orden de har sagt på rätt plats i historien. Nu är historien helt klar och läs upp historien  för gästerna. Det kan bli hur kul som helst.

Ett litet exempel:

När jag, Kalle, Gustav och Erika gav oss iväg till Spanien, började resan med en lång (adjektiv) bussfärd till flygplatsen. Där stod det andra paret och dansade(verb) vilt(adverb), medan vi började gråta (verb) när vi såg dem.

På flygplanet drack(verb) alla i mun på varandra, det var så länge sen vi träffats. När flygvärdinnan kom flygandes (ett färdmedel)med maten och drycken, tog Gustav sin mat snabbt sin lasagne(mat) och han ville absolut dricka iste (dryck) till maten.

Historien fortsätter

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s